E-mail  
Wachtwoord  
 
 
Home Kalender Resultaten Clubs Vechters Downloads MMA Links Media Secretariaat Medewerkers Ranking Titels Nieuwsbrief Gastenboek Contact
Selectietraining Muaythai voor het WK van IFMA in 2016
 


Een nieuwe selectie zal gemaakt worden voor het WK van IFMA welke doorgaat in mei 2016 te Zweden.
Dit zal doorgaan in Celtix Gym, Doortstraat 4, 1745 Opwijk, op 12 december en dit van 14 tot 15.30 Hr.
Vanaf C-klasse ben je welkom op deze training.
meer info:
Wim Verlindene-mail:
link:


 
3 X goud & 1 X zilver voor top Belgisch nationaal team MMA
 


Afgelopen week trok het BKBMO Belgische Nationale Team MMA, onder leiding van voormalig kampioenen MMA Ben Dandois en Tommy Depret naar Benidorm voor het grote WKA/WKTA multi-disciplinair vechtsportevenement, namelijk The Unified World Championships.

Op dit evenement nemen diverse landen het tegen elkaar op in verschillende vechtsport discipline’s zoals o.a.: karate, kickboxing, boksen, kung fu, mma, … .

Er waren een 2000 tal deelnemers uit meer dan 40 verschillende landen.

Ons nationaal team bestond uit 3 Antwerpenaren van het lokale Antwerpse Perfect Team MMA en 1 vechter van het Limburgse 141 MMA Hasselt

De wedstrijd verspreidde zich over meerdere dagen en alle vechters gingen door naar de finale ronde die plaatsvond op zondag 8 november.

In de -66 of de featherweight categorie wist Sameer Alakozai (Perfect Team) goud te pakken na een unanieme beslissing over zijn sterke Engelse tegenstander.

Bij de -70 of de lightweight categorie verloor Ayton De Paepe (Perfect Team) jammer genoeg de finale tegen een sterke Fransman op een verwurging (guillotine choke). Toch behaalde Ayton nog een mooie tweede plaats!

Onze Antwerpse topkandidaat Jan Quaeyhaegens (Perfect Team) stormde door zijn gewichtscategorie -77 of de welterweight en behaalde eveneens goud na het aanzetten van een verwurging (triangle choke) op zijn sturke Russische tegenstander.

Maarten Wouters (141 MMA Hasselt) behaalde eveneens goud nadat hij zijn Poolse tegenstander razendsnel naar het canvas werkte en hem eveneens liet aftikken met verwurging (rear naked choke).

3 gouden medailles en 1 zilveren voor het Belgische team. Wat een topresultaat voor een eerste deelname! 
MMA team op het WK in Benidorm Spanje
 

 
Vlaamse Trainersschool: opleidingsaanbod 2016
 


Beste sportbegeleider

Kan jij met veel gedrevenheid en enthousiasme mensen warm maken voor sport en bewegen? Wil je iets bijleren over sport, training, prestatie, fitheid, beheer van sportinfrastructuur of (jeugd)sportbeleid? Ben jij ook overtuigd dat sportbeoefenaars goed opgeleide en kwaliteitsvolle trainers verdienen?

Dan ben je bij de Vlaamse Trainersschool aan het juiste adres!
We hebben ook dit jaar ons uiterste best gedaan om een zo ruim en gevarieerd mogelijk opleidingsaanbod samen te stellen. Of je nu trainer bent van kinderen of volwassenen in een specifieke sporttak, in het zwembad staat als Hoger redder of sportende senioren of G-sporters begeleidt, je vindt vast wel een opleiding die bij je past. Je leert in elke opleiding, waar theorie en praktijk elkaar continu afwisselen, hoe je kennis en vaardigheden op een creatieve en betekenisvolle manier kan overbrengen op een groep of individu.
Via de brochure Sportkaderopleidingen 2016 of via onze website, kan je kennis maken met de Vlaamse Trainersschool en vind je een overzicht van het volledige VTS-opleidingsaanbod 2016.

e-mail:
link:


 
Deelnemers Wereldkampioenschap MMA amateurs te Spanje
 

 
Hulp-Initiator MMA 2015
 


Proficiat aan:

RACHID EL BAKKALI RACHID GYM
MAARTEN WOUITERS 141 MMA HASSELT
DE POURQ DANNY THE ANIMALS
BEN DAOUD MUSTAFA THE FIGHTERS LOKEREN
ZJAVATCHANOV IBRAHIM FALCONS
PAUWELS MARC FALCONS
ADNAN OZEN FALCONS
STEVEN WAUTERS LAMIRO GYM
WESLEY MODDE LAMIRO GYM
DE CLERCQ YANNICK The ANIMALS
Voor het behalen van het diploma van Hulp-Initiator MMA 
schorsing van Nouh Chahboune wegens fysieke agressie tegen de scheidsrechter
 


Met onmiddellijke ingang wordt Nouh Chahboune van Team Gladiator geschorst wegens disciplinaire redenen. (slag aan de scheidsrechter).

Deze schorsing is momenteel zonder einddatum.
De disciplinaire commissie zal binnen de 30 dagen samen komen om dit incident verder af te handelen.

e-mail:


 
Anti Doping Communicatie
 


Beste clubverantwoordelijke,

Wat is ‘doping’? Het begrip is alvast ruimer dan het gebruik van een verboden stof of methode. Het betekent bijvoorbeeld ook de aanwezigheid van een verboden stof in het lichaam, het bezitten, verhandelen of toedienen van verboden stoffen, het weigeren van een dopingcontrole, het aanzetten tot een overtreding van de antidopingregels en om het even welke medeplichtigheid daarbij. Zowel de sporter als de entourage/begeleider kunnen een ‘dopingpraktijk’ begaan

Op 1 januari 2015 trad wereldwijd de nieuwe Wereldantidopingcode (WADA) in werking, en is deze sinds 31 maart 2015 ook in de Vlaamse Gemeenschap van kracht.
Deze antidopingregels zijn van toepassing op elke sporter (zowel elitesporter als breedtesporter), begeleider, wedstrijdorganisator en sportvereniging, en dus ook op uw club en zijn/haar leden.

Voor organisatoren beschrijft de Vlaamse overheid nog 6 aandachtspunten voor evenementen/wedstrijden.
Sporters informeren zich beter via deze link .

Voor alle overige vragen en/of meer informatie kan u terecht op www.dopinglijn.be of bij de Dopingpreventieverantwoordelijke van VKBMO-FROS, Geert Alaerts 016/296.374.

e-mail:


 
Eerste nationale training MMA was een succes!
 


De eerste nationale training MMA zit er op en was een echt succes. Met 24 deelnemers kunnen we over een goede opkomst spreken en geweldig om te zien hoeveel talent we in ons kleine landje wel hebben.

Er waren vechters aanwezig van: Perfect Team, Yakuza, Team Deathrow, Team Sparta, MMA Hasselt en Team Dragon.

Na een korte individuele warming up en een kleine introductie over het doel en de werking van zulk team en selectie zijn we de training gestart met wat rondjes staand boksen en kick boksen.

Na het staande werk hebben we de training verder gezet met verschillende rondjes kooiwerk en worstelen. Dit gaf mooie resultaten, daar er wel wat top worstelaars aanwezig waren.

Uiteindelijk werden de groepen opgesplitst per gewichtscategorie en werd er MMA getraind op een zeer gecontroleerde manier met enorm veel respect voor elkaar. Nu werd het pas echt interessant en merkten op dat we toch wel een aantal zeer goede vechters op de training hadden.

Er waren vechters aanwezig met slechts enkele partijen ervaring, maar ook semi pro's en pro’s met veel wedstrijdervaring. Ook al was er een duidelijk verschil in ervaring merkbaar, toch werd er op een zeer respectvolle manier met elkaar omgegaan. De vechters hadden nu ook de kans om zich te meten met anderen van hetzelfde gewicht.

Als afsluiter werden er nog enkele richtlijnen aangegeven op welke manier de selectie verder zal verlopen en was er een moment voor enkele vragen.

Als coach van een opkomend nationaal Belgisch team voor het WK MMA in Spanje, moet ik zetten dat dit er echt veelbelovend uit ziet. We zullen er alles aan doen om met een top team een sterke prestatie neer te zetten.

Meer over de volgende selectietrainingen en een uiteindelijk selectiegala zal spoedig bekend gemaakt worden.

Ben Dandois
Nationaal Trainer MMA BKBMO 
Wanneer mag men deelnemen aan wedstrijden!
 


Belangrijk! Deelname aan wedstrijden kan slechts:
- Voor -16 jarigen: na 6 maanden aansluiting bij een VKBM²O club.
- Voor +16 jarigen: na 3 maanden aansluiting bij een VKBM²O club.

Vergeet ook niet vanaf nu de nieuwe licenties/verzekeringformulier te gebruiken, te downloaden vanaf de site of via mail aan te vragen.

e-mail:


 
WAKO Pro en BKBMO
 


Vanaf heden is BKBMO ook lid van WAKO Pro.
Promotors die interesse hebben om voor WAKO Pro te organiseren kunnen steeds contact opnemen met onderstaande mailadres, of via telefoon op het nummer 0477-82.10.21.
We wensen langs deze weg ook Mr. Piero Sicurella te bedanken voor het mogelijk maken dat deze federatie nu ook onder BKBMO valt.

BKBMO

e-mail:


 
hebt u een ringarts en EHBO nodig op uw gala: EHBO Team Vlaanderen
 


Geachte,
Graag wil ik onze vereniging even aan u voorstellen: het EHBO Team Vlaanderen vzw.
Wij zijn een vzw die preventieve hulpdiensten organiseert, actief over heel Vlaanderen, met een uitgebreid aanbod.
We hebben een ruime ervaring op verschillende niveau’s en evenementen, gaande van atletiek- tot motorcross-wedstrijden, van kleine fuiven tot heuse festivals, overal zijn we in thuis.
Onze hulpverleners zijn afkomstig uit verschillende medische disciplines: EHBO-hulpverlener, ambulanciers, verpleegkundigen en artsen.
Sinds 3 jaar is onze vereniging zich gaan specialiseren in de risicovechtsporten met vooral Thaiboks, Kickboks, MMA en Taekwondo.
Wij voorzien op verschillende wedstrijden (Thaiboks, Kickboks gala’s) de volledige medische bijstand inclusief de artsen.
Al onze artsen hebben ervaring met risicovechtsporten en volgen hier ook speciale bijscholingen voor bij de Vlaamse Sportfederatie.
Onze teams zijn goed op elkaar ingespeeld hetgeen de kwaliteit van dienstverlening bevordert.
Wat zijn onze troeven?
- één volledig team
- ervaren artsen die vertrouwd zijn met de risicovechtsport (alle artsen hebben MUG ervaring)
- zeer uitgebreid medisch materiaal
- goed uitgeruste ziekenwagen
- een team dat goed samen werkt en zeer goed op elkaar is ingespeeld.
Ons team is tevens bezig met het opleiden en begeleiden van trainers binnen de Thaiboks. Kickboks en MMA federatie in Vlaanderen, VKBM²O vzw
U kan dus op ons beroep doen voor de preventieve hulpdiensten maar ook voor opleidingen.
Wij leveren een vast volledig uitgerust medisch team dat bestaat uit: 1 ziekenwagen + ambulancier, 1 verpleegkundige en 1 arts.
Heeft u interesse? Contacteer ons vrijblijvend voor extra informatie.
Onze contactgegevens:
GSM: 0492-77.23.46


e-mail:
link:


 

 

B.K.B.M².O. - Patrick Van Acker - Wolfputstraat 149 bus 201 - 9041 Gent - 0032 477 821021 - info@bkbmo.be
Visits: 3496397
created by web-projects.be