E-mail  
Wachtwoord  
 
 
Home Kalender Resultaten Clubs Vechters Downloads MMA Links Media Secretariaat Medewerkers Ranking Titels Nieuwsbrief Gastenboek Contact
IOC President bezoekt IFMA
 link:


 
Minister van Sport doet warme oproep: Respect voor de ref begint bij ieder van ons!
 


Zonder scheidsrechters en juryleden geen sportwedstrijden, Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakt een zaak van meer respect en betere omkadering voor officials.
Respect voor de ref begint bij ieder van ons, klinkt het in een persmededeling. Spelers, trainers, clubs en supporters zijn samen verantwoordelijk om sport te beleven met emotie en met gezond verstand. Officials af en toe positief in de spotlight zetten, kan wezenlijk bijdragen aan een gezonde en sportieve mentaliteit ten aanzien van hen. Sinds vorig jaar organiseert de Vlaamse Sportfederatie (VSF) daarom begin oktober de: week van de official, om de duizenden scheidsrechters, juryleden en resultaatopnemers te bedanken.
We mogen onze officials en het werk dat ze doen niet als vanzelfsprekend beschouwen, ze verdienen ons respect, aldus Vlaams minister van Sport Philippe Muyters. Als we bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen in Rio konden genieten van prachtige sportmomenten, dan was dat ook dankzij hen. Het was dan ook vanzelfsprekend hen mee in de bloemetjes te zetten bij de officiële huldiging van onze atleten.
Bovendien moeten sportfederaties die inzetten op kwaliteitsvolle omkadering van hun officials, een verschil kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld met een duidelijk beleid voor officials, kwalitatieve opleidingen en bijscholingen. Voortaan zullen federaties die daar stevig werk van maken, daar dan ook financieel voor beloond worden via het nieuwe federatiedecreet dat ingang vindt vanaf 1 januari 2017.
 
Vechtsport nodigt uit: actie - reactie
 


Het Risicovechtsportplatform organiseert op zaterdag 22 oktober 2016 in Gent een uniek info- en bijscholingsmoment onder het motto "Vechtsport nodigt uit: actie - reactie". Vechtsport staat centraal tijdens deze dag. We geven heel wat informatie en gaan samen op zoek naar inzichten over specifieke thema’s die aan bod komen in de vechtsportclub. Als trainer of bestuurder kan je met deze kennis vervolgens zelf aan de slag gaan in de eigen clubomgeving.
Programma
09u30
Ontvangst
09u45
Welkom door het Risicovechtsportplatform
10u00
Samen sporten in de vechtsportclub – vechten met een gedragscode
Tijdens een eerste sessie gaan we dieper in op de geschreven en ongeschreven omgangsregels in de vechtsportclub. We gaan op zoek naar de rol die een gedragscode heeft aan de hand van reële praktijkvoorbeelden van situaties die (kunnen) voorkomen in de vechtsportclubomgeving. Tal van vragen zoals: Wat zijn de mythes van een gedragscode?; Welke regels lijken vanzelfsprekend en welke niet?; Hoe een gedragscode gebruiken in de club?; … komen aan bod.
Door Arne Aerts (ICES) en Els Dom, Ineke Daelman (RVSP)
11u30
Pauze
11u45
Antidoping en de vechtsportclub
Sinds 2015 is er een nieuwe antidopingregelgeving. Iedereen die betrokken is in de sportfederatie of de sportclub heeft in deze thematiek een rol te spelen. De sportfederaties hebben daarvoor bijvoorbeeld een dopingpreventieverantwoordelijke. Deze sessie gaat dieper in op de nieuwe regelgeving en de betekenis hiervan voor de sportclub en trainers/begeleiders. Vragen van sportclubs over doping worden beantwoord tijdens deze sessie.
Door Dr. Hans Cooman (NADO Vlaanderen)
12u45
Broodjesmaaltijd

e-mail:
link:


 
Anti Doping Communicatie
 


Beste clubverantwoordelijke,

Wat is ‘doping’? Het begrip is alvast ruimer dan het gebruik van een verboden stof of methode. Het betekent bijvoorbeeld ook de aanwezigheid van een verboden stof in het lichaam, het bezitten, verhandelen of toedienen van verboden stoffen, het weigeren van een dopingcontrole, het aanzetten tot een overtreding van de antidopingregels en om het even welke medeplichtigheid daarbij. Zowel de sporter als de entourage/begeleider kunnen een ‘dopingpraktijk’ begaan

Op 1 januari 2015 trad wereldwijd de nieuwe Wereldantidopingcode (WADA) in werking, en is deze sinds 31 maart 2015 ook in de Vlaamse Gemeenschap van kracht.
Deze antidopingregels zijn van toepassing op elke sporter (zowel elitesporter als breedtesporter), begeleider, wedstrijdorganisator en sportvereniging, en dus ook op uw club en zijn/haar leden.

Voor organisatoren beschrijft de Vlaamse overheid nog 6 aandachtspunten voor evenementen/wedstrijden.
Sporters informeren zich beter via deze link .

Voor alle overige vragen en/of meer informatie kan u terecht op www.dopinglijn.be of bij de Dopingpreventieverantwoordelijke van VKBMO-FROS, Geert Alaerts 016/296.374.

e-mail:


 
Wanneer mag men deelnemen aan wedstrijden!
 


Belangrijk! Deelname aan wedstrijden kan slechts:
- Voor -16 jarigen: na 6 maanden aansluiting bij een VKBM²O club.
- Voor +16 jarigen: na 3 maanden aansluiting bij een VKBM²O club.

Vergeet ook niet vanaf nu de nieuwe licenties/verzekeringformulier te gebruiken, te downloaden vanaf de site of via mail aan te vragen.

e-mail:


 

 

B.K.B.M².O. - Patrick Van Acker - Wolfputstraat 149 bus 201 - 9041 Gent - 0032 477 821021 - info@bkbmo.be
Visits: 4148230
created by web-projects.be