E-mail  
Wachtwoord  
 
 
Home Kalender Resultaten Clubs Vechters Downloads MMA Links Media Secretariaat Medewerkers Ranking Titels Nieuwsbrief Gastenboek Contact
overlijden Marc De Bonte
 


Langs deze weg wil VKBMMO - BKBMMO zijn diepste medelijden betuigen aan familie, vriendin, vrienden van Marc De Bonte.
Marc zal altijd een groot sportman blijven voor ons, van Jeugdvechter tot Wereldkampioen, een voorbeeld voor ons allen.

vanwege het bestuur,
Patrick Van Acker
Voorzitter 
MMA Team is klaar voor WK in Macau
 link:


 
IOC President bezoekt IFMA
 link:


 
Minister van Sport doet warme oproep: Respect voor de ref begint bij ieder van ons!
 


Zonder scheidsrechters en juryleden geen sportwedstrijden, Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakt een zaak van meer respect en betere omkadering voor officials.
Respect voor de ref begint bij ieder van ons, klinkt het in een persmededeling. Spelers, trainers, clubs en supporters zijn samen verantwoordelijk om sport te beleven met emotie en met gezond verstand. Officials af en toe positief in de spotlight zetten, kan wezenlijk bijdragen aan een gezonde en sportieve mentaliteit ten aanzien van hen. Sinds vorig jaar organiseert de Vlaamse Sportfederatie (VSF) daarom begin oktober de: week van de official, om de duizenden scheidsrechters, juryleden en resultaatopnemers te bedanken.
We mogen onze officials en het werk dat ze doen niet als vanzelfsprekend beschouwen, ze verdienen ons respect, aldus Vlaams minister van Sport Philippe Muyters. Als we bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen in Rio konden genieten van prachtige sportmomenten, dan was dat ook dankzij hen. Het was dan ook vanzelfsprekend hen mee in de bloemetjes te zetten bij de officiële huldiging van onze atleten.
Bovendien moeten sportfederaties die inzetten op kwaliteitsvolle omkadering van hun officials, een verschil kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld met een duidelijk beleid voor officials, kwalitatieve opleidingen en bijscholingen. Voortaan zullen federaties die daar stevig werk van maken, daar dan ook financieel voor beloond worden via het nieuwe federatiedecreet dat ingang vindt vanaf 1 januari 2017.
 
Anti Doping Communicatie
 


Beste clubverantwoordelijke,

Wat is ‘doping’? Het begrip is alvast ruimer dan het gebruik van een verboden stof of methode. Het betekent bijvoorbeeld ook de aanwezigheid van een verboden stof in het lichaam, het bezitten, verhandelen of toedienen van verboden stoffen, het weigeren van een dopingcontrole, het aanzetten tot een overtreding van de antidopingregels en om het even welke medeplichtigheid daarbij. Zowel de sporter als de entourage/begeleider kunnen een ‘dopingpraktijk’ begaan

Op 1 januari 2015 trad wereldwijd de nieuwe Wereldantidopingcode (WADA) in werking, en is deze sinds 31 maart 2015 ook in de Vlaamse Gemeenschap van kracht.
Deze antidopingregels zijn van toepassing op elke sporter (zowel elitesporter als breedtesporter), begeleider, wedstrijdorganisator en sportvereniging, en dus ook op uw club en zijn/haar leden.

Voor organisatoren beschrijft de Vlaamse overheid nog 6 aandachtspunten voor evenementen/wedstrijden.
Sporters informeren zich beter via deze link .

Voor alle overige vragen en/of meer informatie kan u terecht op www.dopinglijn.be of bij de Dopingpreventieverantwoordelijke van VKBMO-FROS, Geert Alaerts 016/296.374.

e-mail:


 
Wanneer mag men deelnemen aan wedstrijden!
 


Belangrijk! Deelname aan wedstrijden kan slechts:
- Voor -16 jarigen: na 6 maanden aansluiting bij een VKBM²O club.
- Voor +16 jarigen: na 3 maanden aansluiting bij een VKBM²O club.

Vergeet ook niet vanaf nu de nieuwe licenties/verzekeringformulier te gebruiken, te downloaden vanaf de site of via mail aan te vragen.

e-mail:


 

 

B.K.B.M².O. - Patrick Van Acker - Wolfputstraat 149 bus 201 - 9041 Gent - 0032 477 821021 - info@bkbmo.be
Visits: 4236284
created by web-projects.be