E-mail  
Wachtwoord  
 
 
Home Kalender Resultaten Clubs Vechters Downloads MMA Links Media Secretariaat Medewerkers Ranking Titels Nieuwsbrief Gastenboek Contact
hebt u een ringarts en EHBO nodig op uw gala: EHBO Team Vlaanderen
 


Geachte,
Graag wil ik onze vereniging even aan u voorstellen: het EHBO Team Vlaanderen vzw.
Wij zijn een vzw die preventieve hulpdiensten organiseert, actief over heel Vlaanderen, met een uitgebreid aanbod.
We hebben een ruime ervaring op verschillende niveau’s en evenementen, gaande van atletiek- tot motorcross-wedstrijden, van kleine fuiven tot heuse festivals, overal zijn we in thuis.
Onze hulpverleners zijn afkomstig uit verschillende medische disciplines: EHBO-hulpverlener, ambulanciers, verpleegkundigen en artsen.
Sinds 3 jaar is onze vereniging zich gaan specialiseren in de risicovechtsporten met vooral Thaiboks, Kickboks, MMA en Taekwondo.
Wij voorzien op verschillende wedstrijden (Thaiboks, Kickboks gala’s) de volledige medische bijstand inclusief de artsen.
Al onze artsen hebben ervaring met risicovechtsporten en volgen hier ook speciale bijscholingen voor bij de Vlaamse Sportfederatie.
Onze teams zijn goed op elkaar ingespeeld hetgeen de kwaliteit van dienstverlening bevordert.
Wat zijn onze troeven?
- één volledig team
- ervaren artsen die vertrouwd zijn met de risicovechtsport (alle artsen hebben MUG ervaring)
- zeer uitgebreid medisch materiaal
- goed uitgeruste ziekenwagen
- een team dat goed samen werkt en zeer goed op elkaar is ingespeeld.
Ons team is tevens bezig met het opleiden en begeleiden van trainers binnen de Thaiboks. Kickboks en MMA federatie in Vlaanderen, VKBM²O vzw
U kan dus op ons beroep doen voor de preventieve hulpdiensten maar ook voor opleidingen.
Wij leveren een vast volledig uitgerust medisch team dat bestaat uit: 1 ziekenwagen + ambulancier, 1 verpleegkundige en 1 arts.
Heeft u interesse? Contacteer ons vrijblijvend voor extra informatie.
Onze contactgegevens:
GSM: 0492-77.23.46


e-mail:
link:


 
Gezocht voor A-Gala Phoenix Gym te Grivegnee op 30-May-2015
 B-klasse vechter -70,00 kg voor Belgische titel op Full MT

Vechter moet voldoen aan volgende voorwaarden:
5 gewonnen partijen of een totaal van 12 partijen hebben in de B-klasse

Contact: Nathalie Toro 0499/ 26 72 25 
Selectie nationaal team WKU Wereldkampioenschappen MMA
 


Beste coaches en sportschoolhouders,

Sinds menige jaren nemen we via de BKBMO deel aan het wereldkampioenschap Muaythai met een aantal van onze beste vechters. De resultaten waren meermaals veelbelovend en dit werkt enorm motiverend voor de deelnemende vechters.

Om het MMA in ons land te promoten werd er besloten om dit eveneens voor het MMA in te richten vanaf dit jaar. Zo krijgen ervaren amateurs of beginnende pro’s ook eens een kans om aan een wereldkampioenschap deel te nemen.

We hebben eens gekeken waar en wanneer we aan zo’n dergelijk kampioenschap met een team zouden kunnen deelnemen en ons oog is gevallen op het WKU wereldkampioenschap MMA. Dit grootse evenement zal plaatsvinden in Spanje van 28 oktober tot 2 november. Buiten MMA komen hier nog een hoop andere vechtsporten aan de bak.

Om een goed team samen te kunnen samenstellen is er noodzaak aan selectietrainingen en vooral aan een goede communicatie tussen de deelnemende clubs onderling. De data en locaties van de selectietrainingen zullen later bekend gemaakt worden. Eerst wilden wij u even de vraag stellen of u één of meerdere geschikte kandidaten had, die hiervoor in aanmerking zouden komen. Wij doelen voor dit kampioenschap op ervaren amateurs of beginnende pro’s.

Ik zal de taak als nationaal trainer op mij nemen, wat niet wil zeggen dat alle trainingen in onze sportschool dienen door te gaan. Het lijkt me interessanter dat we op diverse locaties te werk gaan en dat de lessen dan door meerdere personen kunnen gegeven worden. Zo leren we wat van elkaar en dat is altijd goed meegenomen.

Daarom doe ik een op roep naar de clubs die graag wensen deel te nemen, zo ja met wie en of er een mogelijkheid bestaat om een training bij jullie te laten doorgaan.
Omdat alles nog vrij snel beslist dient te worden, wil ik vragen om mij uw kandidaten voor 20 mei 2015 door te sturen. Indien u geen interesse hebt, mag u deze mail gewoon negeren.

Alvast bedankt.

Met sportieve groeten,

Ben Dandois
Headcoach Perfect Team
Nationaal trainer BKBMO
0032 472 27 95 94

e-mail:


 
Deelnemers examen Bruine Khan te Lommel
 

 
wil je Europese of Wereldkampioenschap organiseren: WKU
 


Beste promotors,
hebben jullie interesse om een Europees of Wereldkampioenschap, dit zowel in A- als in B-klasse, te organiseren dan kan je dat vanaf nu ook via WKU.
Meer info via onderstaand mailadres.

e-mail:
link:


 
examen Bruine Khan en Zwarte Khan
 


de examens gaan door:
op 18 april te Lommel voor bruine Khan
op 9 mei te Lommel voor zwarte Khan

meer info bij seminaries of bij uw trainer

e-mail:


 
Open Algemene ledenvergadering VKBMO op 15 februari te Berchem
 


Ondanks karnaval en een griepepidemie waren er toch 119 deelnemers. 
Teambuilding officials VKBMO
 


De jaarlijkse teambuilding van de officials vond plaats in Sint-Niklaas.
Na een vergadering was er kans om te bowlen en nadien was er een uitgebreide maaltijd. 
neem deel aan de Royal World Cup te Bangkok in augustus 2015
 


Augustus 2015 vind de Royal World Cup te Bangkok plaats.
wenst u deel te nemen dan kan u geselecteerd worden op de federale trainingen muaythai.

Zaterdag 4 april te Hermalle Sous Argenteau
Zaal Iron Gym, Rue de la Resistance 26, 4681 Hermalle Sous Argentau
vanaf 14.00 Hr tot 16.00 Hr
info Wim Verlinden 0495-54.32.54

e-mail:


 
wat mag je doen indien je geschorst bent wegens doping?
 


Tijdens de schorsingsperiode is het voor de sporter verboden om aan sportmanifestaties deel te nemen. Het maakt daarbij niet uit in welke discipline of in welke hoedanigheid hij deel wil nemen: zijn eigen sportdiscipline of een andere discipline, als sporter, trainer, organisator, medewerker Een sportmanifestatie is elk initiatief tot sportbeoefening in georganiseerd verband, met recreatieve, competitieve of demonstratieve doeleinden.
Concreet houdt dat in dat de geschorste sporter niet aan wedstrijden, aan evenementen of aan sportieve groepsactiviteiten mag deelnemen. Daaronder valt ook het beoefenen van fitness in een club. Alleen individuele, niet-georganiseerde sportbeoefening is tijdens de schorsingsperiode toegestaan: de geschorste sporter mag dus wel nog op eigen houtje gaan fietsen of joggen.
De organisatoren van sportmanifestaties zijn verplicht om elke geschorste sporter die aan een door hen georganiseerde sportmanifestatie wil deelnemen, te weigeren.

Sportieve groeten,
de dopinglijn

link:


 
adviezen bij een KO
 


REGELS WEKADVIES
Voor het verlaten v/d sportaccommodatie vindt een laatste controle door de ringarts plaats.
De vechter wordt de eerste 24uur na het gevecht NIET alleen gelaten.
Gebruik geen alcohol of andere middelen waardoor het bewustzijn wordt benvloed de eerste 24uur na het gevecht.
De eerste zes uur v/d slaap wordt de vechter ieder uur gewekt & gecontroleerd, hierna om de twee uur.
Bij controle wordt de vechter gewekt & gevraagd naar dag & datum, waar hij is & wat er gebeurt is enzovoorts.
Wekken wordt desnoods gedaan door een pijnprikkel (knijpen i/d nekspier)
De begeleider overtuigd zich ervan dat de vechter adekwaat reageert op de vragen.

Ambulance wordt gebeld als!
De vechter niet is te wekken of niet normaal reageert, bv: Wanneer hij niet spreekt of verward is geworden & onsamenhangend spreekt.
Epileptische aanvallen of verlammingsverschijnsel ontstaan.
De vechter extreme hoofdpijn heeft & braakt.

Achtergrond wekadvies:
Heel soms gebeurt het dat wanneer iemand bewusteloos is geweest hij aanvankelijk opknapt & vlot volledig lijkt te herstellen, maar in de uren hierna toenemend verward wordt, extreme hoofdpijn krijgt, gaat braken, verlammingsverschijnsel krijgt en comateus wordt.
Indien in zo'n situatie niet direct medisch wordt ingegrepen, zal de betreffende persoon overlijden. Dit is de reden dat de vechter NIET alleen moeten worden gelaten en het wekadvies zorgvuldig uitgevoerd moet worden.

Algemeen advies:
Hoofdpijn & misselijkheid komen vaak voor na een KO. Deze klachten zijn op zich zelf niet alarmerend, mits het bewustzijn goed blijft. Het bewustzijn is normaal wanneer er adekwaat gereageerd wordt op aanspreken.
Wanneer de federatie een wekadvies heeft gegeven is er eveneens een startverbod opgelegd dat bekrachtigd door de ringarts. Deze periode van rust dient om het herstel te bevorderen en klachten snel te doen verdwijnen. Wij adviseren minimaal de eerste twee weken na de KO niet te trainen of zich overmatig in te spannen. De volgende weken geleidelijk de training weer oppakken e/d eerste vier a zes weken geen contact (sparren).
Bij aanhoudende klachten van hoofdpijn, vermoeidheid, evenwichtproblemen, concentratieproblemen, duizeligheid enz.. Dient contact met de huisarts worden opgenomen, Tenslotte is het in het belang dat iedere vechter die deelneemt aan een wedstrijd van te voren iemand bereid heeft gevonden die het wekadvies kan uitvoeren.
Het is in het belang van je eigen gezondheid!! 
Wat is doping? - Dopinglijn
 


alle info ivm doping en dopingcontrole

e-mail:
link:


 

 

B.K.B.M².O. - Patrick Van Acker - Wolfputstraat 149 bus 201 - 9041 Gent - 0032 477 821021 - info@bkbmo.be
Visits: 3121029
created by web-projects.be