BMMAF & BKBMO: een beslissende alliantie voor MMA in België

BMMAF & BKBMO: een beslissende alliantie voor MMA in België

Na meer dan 10 jaar concurrentie inzake de organisatie van MMA in België, hebben de twee federaties (BMMAF en BKBMO) besloten hun krachten te bundelen om zo een ​​veelbelovende toekomst voor de Belgische MMA te waarborgen.

De respectievelijke voorzitters van de federaties (Ludo Boulvin voor BMMAF, Patrick Van Acker voor VBKBM²O en Gino Buonopane voor LFBKM²O) hebben elkaar ontmoet begin juni om een overeenstemming te bereiken over de basisprincipes van de samensmelting. Er is al een vergadering geweest om de structuur te bepalen, de eerste doelstelling te definiëren en om een ​​effectief rendement te garanderen.

Als vertegenwoordiger van de enige internationale federatie van MMA (IMMAF), heeft de BMMAF MMA in België al meer dan 10 jaar mee helpen groeien. Er zijn behoorlijk wat MMA-evenementen en -activiteiten in die jaren georganiseerd, maar voornamelijk in Wallonië.

Hoewel de BKBMO een federatie is die diverse varianten van boksen/trappen herbergt (Muaythai en Kickboksen) heeft ze ook een MMA-afdeling, vnml actief in Vlaanderen De unie van de twee federaties is daarom logisch en zal vele voordelen opleveren voor zowel beoefenaars als federaties.

In de praktijk:

– De BMMAF blijft een onafhankelijke vzw (die de IMMAF in België vertegenwoordigt), maar zal BKBMO integreren, om op die manier het beheer van de MMA-activiteiten BKBMO (amateur en pro) te garanderen.
– Leden van de BKBMO (Vlaamse en Franstalige) zullen worden geïntegreerd in de raad van bestuur van de BMMAF,omgekeerd zullen vertegenwoordigers van BMMAF in de raden van bestuur van de regionale afdelingen van de BKBM²O zetelen.
– De BKBM²O neemt het beheer van affiliaties over, dit maakt het overzichtelijker en vertegenwoordigt de belangen van beoefenaars beter.
– Een enkele licentie stelt beoefenaars in staat deel te nemen aan MMA-activiteiten, maar ook aan de activiteiten van K1, Muaythai en kickboksen.
– Een standaardisatie van amateurregels MMA (volgens het internationale model van IMMAF) en het creëren van klasses van verschillende ervaringsniveaus.

Deze unie zal veel voordelen bieden, maar zal ook een meer gestructureerd model ontwikkelen. Hieronder al onze eerste activiteiten

08/09/2018: Fight Against Cancer – Landen (5 Amateur MMA-gevechten)

23/09/2018: MMA-Unified amateur rules seminarie – Brussel

27+28/10/2018: MMA amateur-beker – Mons Expo (Toernooi over 2 dagen)

Recent nieuws

Coronavirus: alles wat je moet weten als sportclub

...

Sporten in tijden van COVID-19

Sporten in tijden van COVID-19

 
...
VKBM²O vzw vanaf 1 januari 2019 “Erkende Sportfederatie”

VKBM²O vzw vanaf 1 januari 2019...