Coronavirus: alles wat je moet weten als sportclub


Nieuwsbrief - 27 maart 2020

 

 

 


Coronavirus: alles wat je moet weten als sportclub


Ook de sportsector wordt stevig belaagd door het coronavirus. Dynamo Project maakte een speciale webpagina met alle informatie die specifiek voor sportverenigingen geldt. Je vindt er de vragen én antwoorden die ons het meest gesteld worden. Heb je nog andere vragen? Geef ze ons door. Hoe meer informatie we kunnen verzamelen over de impact op sportclubs, hoe beter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dynamo Project blijft bereikbaar


Heb je vragen als sportclubbestuurder? We staan voor je klaar! Hoewel ons kantoor gesloten is, zijn alle collega's van thuis uit aan het werk. Stel je vragen via info@dynamoproject.be en we mailen of bellen je zo snel mogelijk terug. Lees meer

 

 

 

 

 

Vraag je online begeleiding aan


Heb je in deze speciale omstandigheden wat tijd over om eindelijk de administratie van je sportclub in orde te brengen? Kan je daarbij hulp gebruiken?

Ook tijdens de coronacrisis kan je bij het Dynamo Project terecht voor begeleiding, maar dan wel online. Lees hier hoe het werkt

 

 

 

 

 

 

 

Coronavirus: wat zijn de fiscale gevolgen voor verenigingen?


Het coronavirus heeft heel wat gevolgen voor verenigingen. Doordat publieksactiviteiten zijn afgelast, komt de vereniging soms financieel onder druk te staan. De federale regering heeft een aantal maatregelen getroffen om financiële ademruimte te creëren. Zo werden heel wat deadlines voor fiscale verplichtingen uitgesteld. Opgelet! De patrimoniumtaks hoort niet bij deze lijst en moet nog steeds vóór 31 maart worden aangegeven.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ: Zijn er compensatiemaatregelen voor sporthoreca?


De corona hinderpremie is ook op sportverenigingen in Vlaanderen van toepassing. Het kan gaan over sportclubs, sportfederaties, zelfstandige uitbaters of concessionarissen van horecazaken, die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Op de website van VLAIO vind je de meest recente informatie en aanvraagprocedures.
Lees meer in onze FAQ.

 

 

 

 

 

 

 

Clubgrade: voor clubs met goesting


Een sportclub besturen is anno 2020 complexer dan ooit. Bestuurders zijn multitaskers en moeten niet alleen kennis hebben van de sport, maar ook financiële, organisatorische en bestuurlijke vaardigheden zijn onmisbaar. Een gigantische uitdaging.

Hier ligt de basis van Clubgrade! Wil je meer weten over het project? De Roeselaarse Kajakvaarders leggen het je met veel plezier uit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GDPR: Nederlandse Tennisbond kreeg zware boete


In Nederland werd onlangs een hoge boete toegekend aan de Tennisbond voor het niet naleven van de GDPR-wetgeving. We keken even in detail naar deze zaak om dergelijke situaties in Belgïe te vermijden. Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat...


... wetenschappers zoals Marc Van Ranst, samen met Maarten Van Gramberen, Marleen "Simonneke" Merckx en Tom Waes oproepen om te blijven sporten en bewegen? Want dat kan ook in je kot! Op www.blijfsporten.be worden alle tips gebundeld. Lees meer 

 

 

 

 

 

 

 

TIP: Oplossingen om online te vergaderen


Door het coronavirus is de vraag naar online communicatie alleen maar groter geworden. De trainingen en wedstrijden gaan niet door, maar het clubbestuur ligt daarom niet noodzakelijk stil. Hier kan je enkele tips vinden om je vergaderingen toch te laten doorgaan!

 

 

 

Recent nieuws

Sporten in tijden van COVID-19

Sporten in tijden van COVID-19

 
...
VKBM²O vzw vanaf 1 januari 2019 “Erkende Sportfederatie”

VKBM²O vzw vanaf 1 januari 2019...

BMMAF & BKBMO: een beslissende alliantie voor MMA in België

BMMAF & BKBMO: een beslissende alliantie voor MMA in België

Na meer dan 10 jaar...