Het RVSP zat nog niet stil in 2018

Verloop ondersteuningstraject lokale overheden 2018

In 2018 begeleiden het RVSP en ISB opnieuw vijf gemeenten in de ontwikkeling van een visie rond risicovechtsporten. Diepenbeek, Gent, Lokeren, Mechelen en Wingene gaan de uitdaging aan om risicovechtsporten op de agenda te plaatsen.

Op de startsessie op dinsdag 23 januari werden de deelnemers geïnspireerd met goede praktijkvoorbeelden gebracht door Jamal Toualla (Stad Antwerpen) en Pieter Smets (Demos). Verder werden ook de verwachtingen en doelstellingen met elkaar uitgewisseld, en werden de eerste actiepunten op papier gezet.

Voor de tweede sessie werden we op 27 februari ontvangen in Lokeren. Hierop werd uitgewisseld hoe vlot of minder evident het was om de eerste acties om te zetten in de praktijk. De deelnemers kregen verder heel wat informatie in verband met risicovechtsportclubondersteuning. De tools van het RVSP werden toegelicht en twee federaties stelden hun werking voor aan de gemeenten.

De volgende sessie van het traject staat gepland op 24 april en dan zijn we te gast in Mechelen.

Lees meer

 
 

Opleiding initiator risicovechtsporten 2018 van start

Op zaterdag 3 maart ging de eerste lesdag van de opleiding initiator risicovechtsporten in Mechelen van start. Een twintigtal trainers nemen dit jaar deel aan de opleiding. Deze erkende opleiding geeft je een degelijke basis van vaardigheden en kennis als initiator in de club. Je leert er meer over hoe je op een veilige, didactische en pedagogische manier moet omgaan met je sporters. Je leert er inzichten over hoe je de basistechnieken uit jouw vechtsport aan andere sporters kan aanleren. In 2019 staat er opnieuw een initiatorcursus op de planning.

Lees meer

De eerste Get Fit 2 Sport trainers binnen risicovechtsporten

De eerste organisatie van Get Fit 2 Box, een samenwerking tussen het RVSP en de Vlaamse Boks Liga, vond plaats op 24 februari en 10 maart in Antwerpen. Zes pioniers volgden met succes deze bijscholing rond letselpreventie ontwikkeld door de Universiteit Gent i.s.m. Sport Vlaanderen, met de sportspecifieke vertaling voor boksen.

Lees meer

 

Blijf je graag op de hoogte van de werking van het RVSP?

Tegen 25 mei 2018 moeten alle organisaties, dus ook het RVSP, zich in regel stellen met de nieuwe privacywetgeving (GDPR). De General Data Protection Regulation gaat over het beheer en de beveiliging van persoonlijke gegevens van Europese burgers. Eén van de stappen in dit proces is dat we (opnieuw) toestemming vragen van alle bestemmelingen om ook in de toekomst onze nieuwsbrieven te blijven ontvangen.

Klik hier als je ook na 25 mei (één van) onze nieuwsbrieven wil blijven ontvangen.

 
 

Wist je dat ...

  • … het RVSP gemeenten opriep om waakzaam te zijn voor risicovechtsportorganisaties die de grens oversteken?
  • Dr. Marianne Dortants de full contact vechtsporten in Nederland onderzocht heeft en er een proefschrift over schreef met als titel: “Macht en waarheden in vechtsporten”? Op 17 januari woonde het RVSP haar promotie bij.
  • … in februari verschillende VTS Plus bijscholingen georganiseerd werden rond voeding en vechtsporten gegeven door Amelie Rosseneu en ondersteund door het RVSP?
  • … het RVSP vertegenwoordigd was op de Algemene Open Ledenvergadering van VKBM²O op 25 februari?
  • … het RVSP de API-opleiding van ICES bijwoonde op 28 februari en 12 maart in Antwerpen?
  • … het RVSP op 10 maart een uiteenzetting gaf aan de officials van VKBM²O over “gezond risicovechtsporten”?
  • … naar jaarlijkse traditie het RVSP vertegenwoordigd was op het ISB-Congres op 21 en 22 maart om verbinding te zoeken met lokale overheden?
  • … het RVSP regelmatig evenementen van federaties bezoekt, vb. Antwerps Boksgala (27 januari), thaiboksgala Zwevegem (24 februari), BK ITF Taekwon-Do (25 februari), en dit inplant in de kalender?

Recent nieuws

Coronavirus: alles wat je moet weten als sportclub

...

Sporten in tijden van COVID-19

Sporten in tijden van COVID-19

 
...
VKBM²O vzw vanaf 1 januari 2019 “Erkende Sportfederatie”

VKBM²O vzw vanaf 1 januari 2019...