NEDERLANDSE EN BELGISCHE KWALITEITSEISEN GAAN OOK OVER DE GRENS GELDEN

Nederlandse vechtsportscholen die in België willen meedoen aan wedstrijden, moeten vanaf 2023 beschikken over het Keurmerk Vechtsportautoriteit. Belgische vechtsportscholen die in Nederland willen deelnemen aan evenementen, moeten lid zijn van de BKBMO. De organisaties in beiden landen ondersteunen elkaar met deze maatregelen in het bewaken van de kwaliteit.

De VA onderhoudt al jaren goed contact met zowel de BKBMO als het Risico Vechtsport Platform. Er wordt kennis en informatie uitgewisseld en er is overleg over maatregelen die de vechtsport moeten versterken.

De BKBMO heeft met belangstelling gekeken naar de invoering van het Keurmerk Vechtsportautoriteit. De organisatie wil voorkomen dat Nederlandse sportscholen die niet voldoen aan de kwaliteitseisen, uitwijken naar België. Daarom wordt het voor Nederlandse sportscholen die in België willen vechten verplicht om het Keurmerk te hebben.

België kent geen vergelijkbaar keurmerk, maar bewaakt via de BKBMO de kwaliteit. Sportscholen in België die willen meedoen aan wedstrijden moeten lid zijn van deze bond. De VA heeft besloten vanaf 2023 ook in Nederland van Belgische sportscholen te eisen dat ze lid zijn van de BKBMO.

Met deze wederzijdse maatregel wordt voor beide landen voorkomen dat ze worden opgezadeld met sportscholen die in eigen land niet aan de kwaliteitseisen voldoen.

Email contactpersoon: 
info@bkbmo.be