EMF Antalya Cup Turkije - nabespreking en resultaten

dinsdag, 20. november 2018

 

Antalya Cup 2018 – nabespreking en resultaten.

  

De Antalya Cup 2018 is achter de rug.  Deze open kampioenschappen zijn stroef op gang gekomen en een aantal ongemakken in de organisatie hebben het de deelnemende atleten niet gemakkelijk gemaakt. 

 

Het testen van een nieuw computer systeem dat nooit eerder werd gebruikt voor deze kampioenschappen zorgde voor vertragingen die tijdens de periode van het tornooi moesten ingehaald worden. 

 

Het aantal atleten die hebben deelgenomen was zeer hoog.  Er werden maar liefst 866 deelnemers geteld (poules met enkel 1 atleet niet inbegrepen in dit cijfer).  In totaal waren er 127 verschillende poules.

 

4 ringen werden continu gebruikt voor dagelijks een gemiddelde van 200 wedstrijden.  64 officials hebben deze wedstrijden beoordeeld.

 

In totaal waren er 28 verschillende landen in deze kompetitie actief met uiteraard een zeer sterke vertegenwoordiging van het gastland Turkije.

 

De vijf Belgische clubs die ons land vertegenwoordigden, hebben memorabele resultaten neergezet waar men nog lang zal over napraten.

 

Deze open kampioenschappen hebben België maar liefst 11 medailles opgeleverd, goed voor een derde plaats in de algemene ranking.   Voor dit collectief resultaat van onze Belgische atleten hebben we dan ook een mooie beker ontvangen.

 

 

 

 

Gouden medailles :

 

Ameline Gerson – Iron gym

 

Moussa Akmatov – Collazzo boxing

 

Noah Dinc – Sandu Gym

 

Millan Winne – Sandu Gym

 

Gianny De Leu – Sandu Gym

 

Selen Seker – Collazo Boxing

  

Zilveren medailles :

 

Thibault Renders – Sandu Gym

 

Maylo Leroy – Sandu Gym

 

Clea Gerson – Iron Gym

  

Bronzen medailles

 

Thalya Culot – Team Buonapane

 

Jari Wauters – Team K-oss 

  

Ophelie Parker, Rida Nassim en Soufiane Ait Ouccime hebben alle drie een mooie prestatie neergezet maar zijn helaas net buiten de prijzen gevallen.

 

 Zeer opmerkelijk was de prestatie van Gianny De Leu die maar liefst 4 partijen van de 5 vroegtijdig besliste.  Gianny is dan ook als beloftevolle bokser opgevallen bij de organisatie en de andere landen.

 

Een heel deel supporters, mama’s en papa’s waren meegereisd wat de Belgische delegatie een mooi volume bezorgde.  Een ware krachtige machine die elke Belgische deelnemer luidkeels ondersteunde en dit met een groot Nationaal gevoel.

 

 

 De sfeer tussen de vier deelnemende clubs zat heel goed en het collectief gevoel van trots zal er zeker voor zorgen dat er in de toekomst nog meerdere initiatieven zullen genomen worden.

 

  

 

 

One team – One dream.