IFMA Belgium

woensdag, 3. mei 2017

 

 

IFMA

 

The International Federation of Muaythai Amateur begon meer dan twee decennia geleden als een kleine federatie met meerdere enthousiaste landen.  Ondertussen is IFMA wereldwijd gegroeid tot een organisatie waar menige landen uit verschillende continenten in een uniforme regelgeving werken.

 

De hoogste mijlpaal voor IFMA kwam in 2006 toen het werd erkend door SportAccord (de algemene vereniging van Internationale sportfederaties).  Een ander spannend jaar voor het Muaythai was 2008 met de IFMA World Championships als onderdeel van TAFISA, de toonaangevende internationale organisatie voor alle sporten onder de bescherming van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

 

Dit verhoogde het profiel van het Muaythai als een internationaal erkende sport.

 

IFMA’s doel is de vereniging van alle 128 nationale federaties die op hun beurt voor de sport en de atleten werken. 

 

BKBMO is er hier één van.

 

 

Muaythai als Olympische sport

 

Op 6 december 2016 was het eindelijk zover :  Muaythai zal kunnen toetreden tot de mooiste competitie die er bestaat nl. die van de “Olympische spelen”. 

 

Eerst zal onze sport in de zogenaamde “proefperiode” terechtkomen van drie jaar.  In deze periode moet het Muaythai aan enkele voorwaarden voldoen om een effectieve erkenning te bemachtigen. 

 

Mocht dit niet het geval zijn na drie jaar, zal Muaythai als sport worden afgewezen of nog tijd krijgen om dit wel voor elkaar te “boksen”.

 

Voor het Muaythai is dit alsnog een enorme opsteker.  Het zal niet makkelijk zijn om aan de eisen van het IOC te kunnen voldoen, maar deze erkenning is alvast een stap in de goede richting.

 

Het werken naar een volledige acceptatie zal echter veel veranderingen met zich meebrengen. Dit zal merkbaar zijn tot in de kleinste details van het Muaythai voor trainers, beoefenaars en organisatoren.

 

 

 

Emailadres: